UW APPARAAT KAPOT, EN NU?
HET IS ZO SIMPEL ALS 1, 2, 3!

DE REPARATIE PROCEDURE

HIERONDER LEGGEN WIJ STAP VOOR STAP DE PROCEDURE UIT!

1.

IS UW ONDERDEEL BESCHIKBAAR?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Uw smartphone of tablet kapot? Wat nu? Uiteraard is het van belang dat uw apparaat zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Neemt u daarom direct telefonisch contact met ons op via 0252-78 51 15 u kunt zo controleren of het onderdeel voorradig is en direct langskomen óf u kunt direct op onze website sensemobile.eu een afspraak inplannen. Houdt u bij het doorgeven van uw defect de volgende gegevens bij de hand: 1. Merk van uw apparaat 2. Type van uw apparaat 3. Het serienummer van uw apparaat en natuurlijk moet u het defect omschrijven.

2.

KOM LANGS

UW TOESTEL IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Bij aankomst in onze shop wordt u hartelijk ontvangen door één van onze collega’s. U overhandigd het toestel waarna deze een vakkundige inspectie en beoordeling krijgt van de reparatie specialist. Wij hanteren € 15,– aan onderzoekskosten, welke automatisch vervallen wanneer u na een eventuele additionele prijsopgave (omdat er meer defecten zijn geconstateerd), besluit de reparatie uit te laten voeren.

3.

ONTSPAN

ONZE EXPERT GAAT AAN DE SLAG!

U bent akkoord gegaan met de reparatie, nu rest u niets anders dan te ontspannen met een tijdschrift en een bak koffie bij ons in de winkel. Natuurlijk staat het u vrij om het dorp in te gaan en op een later tijdstip terug te komen, dat is geheel aan u.

30 MINUTEN LATER….

U VERLAAT ALS TEVREDEN KLANT HET PAND!